
2007 yılından bu yana Schengen üye ülkelerinden biri olan Slovakya, Orta Avrupa’da yer alan ve özellikle turistik amaçlarla her yıl pek çok misafire ev sahipliği yapan oldukça güzel ülkelerden biridir. Slovakya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da bulunmakta ve özellikle bu kişiler Slovakya vize istiyor mu? Sorusunu sıkça sorarak yanıtını da bir hayli merak etmektedir.
Türkiye ile Slovakya arasında herhangi bir vize anlaşması bulunmamaktadır. Tıpkı diğer Schengen üye ülkelerinde olduğu gibi Umuma Mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, gerek 6 ay içerisinde 90 günü geçmeyecek kısa süreli seyahatleri, gerek 90 günü aşan ve Ulusal vizeye giren uzun süreli seyahatleri için Slovakya vizesi almaya tabi tutulmaktadır.
Diplomatik, Hizmet ve Hususi pasaport hamilleri ise 180 gün içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Slovakya Schengen vizesi almalarına gerek olmadan yani vizeden muaf bir şekilde Slovakya’ya seyahat gerçekleştirebilmektedir. Ancak Slovakya D tipi vize tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tabi tutulmaktadır.
Vizesiz Kalma olarak, bizleri tercih eden tüm müşterilerimiz için her zaman kusursuz bir vize danışmanlık hizmeti verebilmek adına uzun yıllardan bu yana en profesyonel şekilde ve uzman bir ekiple çalışıyoruz.
Tüm vize danışmanlık hizmetlerimizi büyük bir kalite ile sizlerle buluşturmakla kalmayıp, vize başvurusu sürecinizi en yakından takip ederek sizler adına ihtiyaç duyduğunuz tüm vize başvurusu desteğini özenle sağlıyoruz.
En uygun fiyatlarla hizmet verdiğimiz bu sektörde sizlerin vizenize en kısa sürede sahip olmanızı sağlıyoruz. Sizler de bizlerle dilediğiniz zaman iletişime geçebilir, hizmetlerimizden yararlanmaya başlayabilirsiniz.
Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?
Slovakya vizesi nasıl alınır? Sorusu, Slovakya’ya çeşitli amaçlarla seyahat gerçekleştirmek isteyen ve bunun için vize başvurusu hakkında bilgi sahibi olmak isteyen kişiler tarafından en çok yanıt aranan ve merak edilen soru olurken, bu süreçte kişilerin oldukça dikkatli olması gerekmektedir.
Slovakya Konsolosluğu, vize başvuruları için tek karar mercii olsa da kişilerin başvuruya hazırlandıkları vize türlerine göre başvurmaları gereken yetkili birim farklılık göstermektedir. Bu konuya açıklık getirmek gerekirse; Slovakya Konsolosluğu, Schengen vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin bu başvurularını doğrudan kabul etmemekte ve yetkilendirmiş oldukları vize başvuru merkezlerine kişileri yönlendirmektedir.
Bu nedenle de Schengen vizesi için gerekli tüm başvuru süreci bu yetkili vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ancak ulusal vize tipi olan Slovakya D tipi vize başvurusunda bulunmak isteyen kişiler, bu başvuruları için Slovakya diplomatik temsilciklerinden başka bir birime başvurularını gerçekleştirememektedir.
Bu başvuru birimlerine yapılacak başvurudan önce kişilerin gerçekleştirmeleri gereken pek çok adım bulunmaktadır. Özellikle ilk olarak doğru vize türünü seçebilmek için seyahat amacı ve seyahat süresini kişilerin doğru olarak belirlemesi, sonra da bu amaçlara uygun vize türüne Slovakya vize başvurusu yapması gerekmektedir. Ardından doğru ve eksiksiz olarak vize başvuru formunun başvuru sahipleri tarafından doldurulması gerekmektedir.
Slovakya Konsolosluğu tarafından kişilerden başvurularını yapabilmeleri ve bu başvuruların değerlendirilebilmesi için gerekli vize evrakları talep edilmekte, kişiden kişiye ve vizeden vizeye göre değişen bu evrakların, eksiksiz ve doğru bir şekilde başvuru gününe kadar hazırlanması gerekmektedir.
Vize harç ücretinin de başvuru gününe kadar ödenmesi ve dekontunun gerekli evraklara eklenmesi ile kişiler başvuru gününde tüm bu evrakları ibraz edip, parmak izi taraması yaptırmaları halinde (geçerli bir parmak izi olmayanlar için geçerlidir.) başvurularını gerçekleştirmiş olmaktadırlar.
Slovakya Vize Randevusu
Slovakya vize randevusunun nasıl alınacağı pek çok kişinin oldukça merak ettiği ve araştırdığı bir konu olurken, bunun için kişiler Slovakya Konsolosluğu resmi web sitesi üzerinden hiçbir yere gitmeye gerek kalmadan elektronik ortamdan online olarak randevularını başvuracakları yetkili birime alabilmektedir.
Slovakya vize randevusu kişilerden zorunlu olarak talep edildiği için, randevusuz bir şekilde vize başvurusu yapabilmek mümkün değildir. Yetkili birim için uygun bir güne ve saate alınan randevu ile gerekli evrakların teslimi ve gerekli olması halinde parmak izi taraması gerçekleştirilmektedir.
Özellikle son 5 yıl içerisinde yapılmış geçerli bir Schengen parmak izi taraması bulunması halinde kişilerin bu randevuya bizzat katılması gerekmemekte, kişiler Vizesiz Kalma firmamızı randevuları için yetkilendirdiği takdirde, sizler adına vize başvurunuzu uzman ekibimiz kusursuz bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.
Sizler de aradığınız vize danışmanlık hizmetini bulmak için hemen bizlerle iletişime geçebilir, en kaliteli, en güvenilir ve en profesyonel vize danışmanlık firmalarından biri olan Vizesiz Kalma ile sizler için son derece rahat bir vize süreci geçirebilirsiniz.
Slovakya Vizesi İçin Gerekli Belgeler
Slovakya Konsolosluğu tarafından kişilerden talep edilen gerekli evrakların önemi oldukça büyüktür. Çünkü bu evraklar, kişilerin vize başvurularının değerlendirilmesi sürecinde incelenmekte ve vize başvurusunun kabul edilip edilmeyeceğinde bu evraklar büyük bir rol oynamaktadır.
Bu nedenle de özellikle kişilerin liste halinde kendilerine ve başvuracakları vize türlerine göre özel olarak aldıkları vize evraklarını eksiksiz, güncel ve doğru bir şekilde hazırlamalıdır. Kişiler, bu evrakları oldukça merak ederken, Slovakya vizesi için gerekli belgeler arasında şunlar yer almaktadır;
- Kişilerin aktif olarak kullandığı banka hesapları için ilgili bankadan kaşeli ve imzalı olarak alınması gereken son 3 aylık banka hesap dökümü
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (İçerisinde adres ve aile bilgilerinin de yer alması gerekmektedir.)
- Slovakya vize başvuru formu
- Son 10 yıl içerisinde alınmış, Slovakya dönüşünden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği bulunan, yıpranma ve yırtılmaya sahip olmayan, en az 2 sayfası boş pasaport
- Islak imzalı olarak sunulması ve özellikle bizzat hazırlanması gereken Slovakya vize talep dilekçesi
- Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- 2 adet olmak şartıyla, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, en geç 6 ay içerisinde çekilmiş, yüz hattı belirgin, beyaz arka fona sahip Biyometrik fotoğraf
- Seyahat boyunca konaklanacak olan yer için alınmış rezervasyon belgesi
- Slovakya’ya gerçekleştirilecek uçuş için gidiş-dönüş olarak alınan uçak bileti rezervasyonu belgesi
Slovakya Vize Ücretleri
Slovakya Konsolosluğu, kişilerden vize başvuruları için çeşitli ücretler talep ederken, bu ücretlerin vize başvurusundan önce belirtildiği şekilde ödenmesini istemektedir. Özellikle randevu gününe kadar ödenerek, ödendiğine dair dekontunun da o gün ibraz edilecek evraklar içerisinde sunulması gerekirken, bu ücretleri güncel kura ve çeşitli nedenlere göre Slovakya Konsolosluğu belirlemektedir.
Slovakya vize ücreti, kişilerden yalnızca vize harç ücreti olarak talep edilmediği için kişilerin ödemeleri gereken tüm ücretleri öğrenerek hazırlıklı olması oldukça önemlidir. Çünkü bu süreçte kişilerden başvuru süreçlerinde gerçekleştirdikleri işlemler için hizmet bedeli de talep edilmekte ve bu ücretin de ödenmesi gerekmektedir.
Özellikle artan enflasyon sebebiyle geçtiğimiz yılda da bir hayli artan Slovakya vize ücretleri, 2024 yılı için de pek çok kişi tarafından oldukça merak edilirken, başvurulan vize türüne göre farklılık gösteren ve aynı zamanda başvuran kişinin yaş aralığına göre de değişen vize harç ücretleri şu şekildedir;
- 0-12 Yaş Arası Çocuklar İçin Vize Harç Ücreti: 20 Euro
- Slovakya Turistik Vizesi: 100 Euro
- Öğrenci Vizesi: 100 Euro
- Slovakya Ticari Vize 100: Euro
- Slovakya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi: 100 Euro
- Slovakya Çalışma Vizesi: 100 Euro
- Kültürel Sportif Konferans Vizesi: 100 Euro
Vizesiz kalma firması yıllardır bu anlamda danışanlarına yardımcı olan köklü firmalardan bir tanesidir. Hem sürece oldukça fazla hakim olması hem de kendini devamlı geliştiren bir ekibe sahip olması sebebi ile süreç oldukça hızlı ve güzel ilerleyecektir. Sizin adınıza süreci en başından en sonuna kadar takip ederek sizin ekstra olarak yorulmamanıza fayda sağlayacaktır. Vize başvuru merkezleri bu anlamda aracı olan kurumlar olduğu unutulmalıdır. Burada vize ile alakalı olarak vizenin onaylanması veya ret edilmesi kararını konsolosluk verecektir.
Almanya Vize Randevusu
Almanya vize randevusu için öncelikli olarak vize başvuru merkezine karar vermeniz gerekmektedir. Burada bu merkeze karar verdikten sonra internet sitesine girerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Randevunuz oluşturulurken karşınıza Almanya vize başvuru formu çıkacaktır. Bu formun eksiksiz ve tam olarak doldurulması oldukça önemli olacaktır. Bu formda beyan edilen her bilgi doğru bilgi olması gerekmektedir. Bu form sizden seyahat etme gerekçeniz ile birlikte aynı zamanda da sizden kişisel bilgilerinizde isteyecektir. Bu belgede oluşan herhangi bir yanlışlık sebebi ile de başvurunuzun olumsuz olarak sonuçlanma ihtimali bulunmaktadır.
Bu formu doldurduktan sonra size uygun olan gün ve saatleri seçebilirsiniz. Telefonunuza bir onay kodu gelecektir. Gerekli olan başvur evrakları da mail olarak atılacaktır. Randevu günü ve saatine kadar bu evrakları hazır etmeniz durumunda süreç daha hızlı ilerleyecektir. Çünkü vize başvur merkezi sizden aldığı evrakları 3 iş günü içerinde konsolosluk binasına teslim edecektir.
Almanya Vize Çeşitleri
Almanya vize çeşitlerikişinin bu ülkeye gitme gerekçeleridir. Almanya vizesi almak isteyen kişiler belli gerekçeler sunmak durumundadır. Örnek olarak verecek olursak bu ülkeye turistik amaçlı olarak gezi amaçlı giden kişilerde bulunmaktadır. Ama ticaret amaçlı veya yerleşim amaçlı giden de bulunmaktadır. O zaman çok fazla sayıda vize türü olduğunu söylemek doğru olacaktır. Almanya vize çeşitleri:
- Almanya Schengen vizesi: Bu vize türü tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan bir vize türüdür. Burada özellikle kişinin tek tek her ülkeden vize alması yerine bir ülkeden bu vizeyi alarak istediği Avrupa ülkesine seyahat etme hakkı bulunmaktadır. Bu vize türü maksimum 90 gün süre ile çıkarılabilen vize türleri arasında sayılmaktadır. Ülkeye birden fazla giriş ve çıkış hakkı tanımaktadır. Aynı zamanda da Avrupalı devletler ise kendi aralarında bir seyahat yapmak istemeleri durumunda herhangi bir vize işlemine gerek kalmadan seyahat edebilmektedir.
- Almanya turistik vize: Bu vize türü ise sadece Almanya ülkesinde turistik amaçlı gezmek isteyen kişilerin çıkarması gereken vize türüdür. Maksimum 90 gün süre ile çıkarılmaktadır. Bu vize türünü çıkarak kişilerden ekstra olarak evrak da istenmektedir. Genellikle bu evrak uçak bilgileri ve kalacağı yer ile alakalı olan belgelerdir.
- Almanya öğrenci vizesi: Bu ülkede eğitim ve öğretim ile alakalı öğrenci olan kişilerin çıkarması gereken vize türüdür. Kısa süreli olarak da ya da uzun süreli olarak da çıkarılmaktadır.
- Almanya transit ticaret vizesi: Bu vize türü ile alakalı olarak da başka bir ülkeye mal taşıyan kişi ve firmaların Almanya topraklarından geçmesi durumunda çıkarılmaktadır. 24 saati aşan durumlarda çıkarılmalıdır.
- Almanya uzun süreli vize: Bu vize türü de genellikle evlenme ve Almanya ülkesine yerleşme gibi durumlarda çıkarılmaktadır. Burada vize başvur merkeziniz tüm detayları verecektir.
Vize Başvuruları Nereden Yapılır?
Vize başvuruları nereden yapılır? Vize başvuruları sadece ve sadece başvuru merkezleri aracılığı ile konsolosluklar tarafından yapılmaktadır. Konsolosluklar sizden direkt başvur kabul etmemektedir. Bunun yerine ilk önce başvur merkezinden internet üzerinden randevu almanız gerekmektedir. Bu başvuru merkezi süreci sizin adınıza konsoloslukta yürütecektir.
Almanya Vizesi İçin Gerekli Olan Başvuru Belgeleri
Almanya vizesi için gerekli olan başvuru belgelerinde farklılıklar olabilmektedir. Bu genellikle kişinin çıkarmış olduğu vize türünde meydana gelen farklılıklar ile alakalıdır. Almanya vizesi için gerekli olan başvur evrakları:
- Pasaport ilk ve en önemli evraklardan bir tanesidir. Bu belge kişinin ülke dışına çıkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını göstermektedir. Burada kişi seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerli olan bir pasaport belgesi bulunmalıdır. Son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir.
- Biometrik resim burada son 6 ay içerinde çekilmiş olması gerekmektedir.
- Almanya vize başvuru formu eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir.
- Almanya ülkesi için seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve yatırılmış olduğuna dair banka dekontunun başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
- Vize başvuru harcının yatırılması gerekmektedir. Yatırıldığına dair belgenin de başvuru evrakları arasına koyulması gerekmektedir.
- Vize başvuru komisyon merkezinin ücretinin ödenmesi gerekmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye gerçekleştirdiği seyahati mali olarak karşılayabilecek düzeyde olduğunu göstermesi gerekmektedir. Bu durumda kişi genellikle teminat göstermektedir.
- Seyahat edecek olan kişiye ait olan bir banka hesabının son 3 aylık dökümünün olması gerekmektedir. İlgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekmektedir.
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği alınması gerekmektedir. Bu belge nüfus müdürlüklerinden de alınabileceği gibi aynı zamanda da e devlet üzerinden barkotlu şekilde de temin edilebilir.
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Almanya vizesi kaç günde çıkar burada başvuru evraklarını teslim ettiğiniz sürede önemlidir. Başvuru evraklarını teslim ettikten sonra başvur merkezi sizden almış olduğu evrakları kontrol ederek 3 iş günü içerinde başvuru da bulunmaktadır. Konsolosluk ise kararını ortalama 15 veya 20 gün içerinde açıklaması gerekmektedir. Konsolosluk başvuruyu onaylayabileceği gibi ret de edebilir. Ret etmesi durumunda bu kararı gerekçeli olarak açıklamak zorundadır. Çünkü seyahat edecek olan kişi bu gerekçeyi ortadan kaldırarak tekrardan başvuru yapma hakkına sahiptir. Bu seyahat edecek olan kişinin yasal olarak hakkıdır. Konsolosluklar hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmamaktadır. Bu nedenden kaynaklı olarak da kişinin seyahat planında herhangi bir aksilik olmaması açısından başvuruyu 1 ay öncesinden yapması oldukça önemlidir.
Almanya Vizesi Başvuru Bölge Ayrımları
Almanya vizesi başvuru bölge ayrımları kişinin ikametgahının hangi bölge ve alana yakın olduğu ile de alakalıdır. Vize başvuru bu konu ile alakalı olarak yeterli bilgi ve donanıma sahiptir. Sizin adınıza zaten konsolosluk ile muhatap olacaktırlar. Almanya vizesi başvuru bölge ayrımları:
- Almanya İstanbul Başkonsolosluğu
- Almanya İzmir Başkonsolosluğu
- Almanya Ankara Başkonsolosluğu