
Bangladeş vizesi için kişiler direkt olarak konsolosluk binasına başvuru da bulunmamaktadır. Bunun yerine vize başvuru merkezi bulunmaktadır. Bu başvuru merkezleri aracılığı ile Bangladeş ülkesine vize için müracaat edilmektedir. Burada vize başvur merkezlerinin artı bir önemi bulunmaktadır. Seyahat edecek olan kişiler bundan önceki yıllarda seyahat etmek istedikleri zaman kendileri konsolosluğa başvur da bulunulması gerekmekteydi. Ama burada vize işlemleri yasal süreçler içerdiği için kişi bu süreçte oldukça fazla zorlanıyordu. Hem de kişilerin bu sürece hâkim olmamasından kaynaklı olarak konsolosluklarda da süreç oldukça yavaş ilerliyor ve konsoloslukların kendi çalışmalarının aksamasına sebep oluyordur. Bu seyahat edecek olan kişi açısından emek ve zaman bakımından kayıp yaşamasına sebep oluyordu. Bu durumun önüne geçebilmek için vize başvuru merkezleri süreci yürütmektedir.
Vize başvuru merkezi çok fazla sayıda olması sebebi ile kişi karar verme noktasında problem yaşayabilmektedir. Bu durum da seyahat edecek olan kişi daha öncesinde bu vize başvuru merkezi ile kaç kişinin vize çıkardığına bakarak karar verebilir. Ya da daha öncesinde bu vize başvuru merkezi ile çalışan kişilerin internet yorumlarına da bakarak karar verebilirisiniz. Vize başvuru merkezinin sürece hakim olması ve tecrübeli olması vize sürecine hem hız katacak hem de olumlu olarak sonuçlanmasına fayda sağlayacaktır.
Vize başvuru merkezlerinden biri olan VİZESİZ KALMA firması sizin için süreci en başından en sonuna kadar takip edecektir. Sadece vize anlamında hizmet veren firma oldukça tecrübeli olmasından kaynaklı olarak neredeyse tüm vizelerinin olumlu olarak sonuçlanmasına sebep olmaktadır. Vize başvuru merkezleri ile alakalı olarak sadece aracı olan kurumlar olduğunu bilmek doğru olacaktır. Burada karar verecek olan tek yetkili merci konsolosluğun kendisidir. Konsolosluk burada vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda ret etme hakkına da sahiptir. Vize başvuru merkezlerinin hiç biri vizenin onaylanacağına dair garanti veremez. Çünkü burada tek yetkili olan merci konsolosluktur. Ama işlemlerin daha hızlı ve doğru ilerlemesi sadece vize başvuru merkezleri sayesinde olmaktadır.
Bangladeş Vize Ücretleri
Bangladeş vize ücretleri ile ilgili olarak net bir fiyat listesi vermek gibi bir durum söz konusu değildir. Çünkü vize başvuru merkezine etki eden farklı etmenler bulunmaktadır. Burada vize başvuru merkeziniz ile iletişiminiz oldukça önemli olmaktadır. Burada vize başvur merkeziniz siz ile alakalı olarak gerekli olan tüm verileri sisteme girerek ödemeniz gereken tutarı size söyleyecektir. Vize başvuru merkeziniz ile görüşmeden kesinlikle bir ücret ödemesinde bulunmayınız. Bangladeş ülkesi ile alakalı olarak vize ücretine etki eden etmenler:
- Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin vize türüne etki eden etmenlere bakacak olursak ilk olarak kişinin vize türünün etki ettiğini söylemek doğru olacaktır.Kişi öğrenci vizesine sahip ise farklı bir vize ücreti turistik vize sahibi ise de farklı bir vize ücreti ödemesi gerekecektir.
- Bangladeş ülkesine seyahat eden kişilerin seyahatin kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi olduğu vize türüne etki etmektedir. Burada 90 güne kadar olan seyahatler kısa süreli seyahat olarak değerlendirilmektedir. 90 günü aşan seyahatler ise uzun süreli seyahat olarak değerlendirilmektedir.
- Bangladeş ülkesine seyahat eden kişi tek giriş çıkış işlemi mi yoksa birden fazla giriş ve çıkış işlemi de yapacağı vize harç ücretine etki etmektedir.
- Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşının altında ve üstünde olması durumu da vize harç ücretlerine etki eden etmenler arasında sayılmaktadı.
TC Vatandaş Bangladeş Vizesinden Muaf Mı?
TC vatandaşları Bangladeş vizesinden muaf mı? Böyle bir muafiyet durumu söz konusu değildir. Ama istisna durumlar söz konusu olmaktadır. Seyahat edecek olan kişi ülkemizden ilk olarak temin etmesi gereken evrak pasaporttur. Pasaport kişinin ülke dışına çıkmasında yasal olarak hiçbir problem olmadığını göstermektedir. Ülkemizde pasaport nüfus müdürlüğünden çıkarılmaktadır. Nüfus müdürlüğü içinde kişinin randevu alarak işlemlerini başlatması gerekmektedir. Nüfus müdürlüğünden randevu aldıktan sonra sizden istenecek olan evraklar:
- Kimlik belgesi fotokopisi
- 2 adet Biometrik fotoğraf
- Pasaport harç ücretinin yatırıldığına dair dekont
Bu evraklar ile randevuya gitmeniz süreç için daha hızlı ilerleme sağlayacaktır. Pasaport ülkemizde kişinin statüsüne uygun olarak çıkarılmaktadır. Burada kişinin statüsüne göre 4 farklı pasaport çıkarılmaktadır. Siyah yeşil ve gri renkli pasaporta sahip olan kişiler eğer ki kısa süreli bir seyahat gerçekleştirmek istemeleri durumunda herhangi bir vize işlemine gerek kalmadan seyahat edebilme hakkına sahiptirler. Ama eğer ki kişi bu pasaporta sahip olmasına rağmen uzun süreli bir seyahat gerçekleştirmek istiyorsa bu kişinin vize çıkarması gerekmektedir. Burada seyahat edecek olan kişi kısa süreli ya da uzun süreli olarak fark etmez vize çıkarması gerekmektedir. Vize başvuru merkezi bu anlamda size detaylı olarak yardımcı olacaktır.
Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar
Bangladeş vizesi kaç günde çıkar Bu ülke ile alakalı olarak sizden istenen evrakları başvuru merkezine randevu günü ve saatine kadar ulaştırmanız gerekmektedir.Burada vize başvuru merkezleri sizden aldığı evrakları 3 iş günü içerinde konsolosluk binasına teslim etmesi gerekmektedir. Konsolosluk alınan evrakları kontrol ederek alacak ve ortalama 15 gün içerinde karara bağlayacaktır. Vize başvuru merkezi burada vize başvurusunu onaylayabileceği gibi aynı zamanda ret etme hakkına da sahiptir. Ret etmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir. Yasal olarak seyahat edecek olan kişi ret edilmese durumu söz konusu ise bunu yasal olarak bilme hakkına sahiptir.
Konsolosluk hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmaması sebebi ile kişinin seyahat planında bir aksilik yaşanmaması adına süreci erken başlatması oldukça önemli olacaktır. Burada kişiye tavsiye edilen süre 30 gün öncesinden süreci başlatması yönünde olacaktır. Çünkü herhangi bir aksilik yaşanması seyahat planında aksaklık yaşanmasına sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı da süreci sizin adınıza yürütecek iyi bir vize başvuru merkezi ile çalışmak çok büyük bir önem teşkil etmektedir.
Bangladeş Vize Başvuru Evrakları
Bangladeş vize başvuru evrakları ile alakalı olarak vize başvuru merkeziniz size detaylı bilgi verecektir. Ama vize türlerine göre istenen belgeler de değişiklik mümkündür. Vize başvuru evrakları için genellikle herkesten istenen evrakları sizin için bir araya getirdik. Bangladeş vize başvuru evrakları:
- Pasaport kişinin ülke dışına çıkması için gerekli olan ilk evraktır. Seyahat edecek olan kişinin seyahat dönüş tarihinden sonra iki ay daha geçerli olacağı bir pasaport olması gerekmektedir. Aynı zamanda son iki sayfasının da boş olması gerekmektedir.
- Son 6 ay içerinde çekilmiş olan Biometrik fotoğraf
- Vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden de temin edilebilir. E devlet üzerinden de barkotlu şekilde temin edilebilir.
- Seyahat sağlık sigortasının yatırılması
- Vize başvuru harcının yatırılması
- Vize başvur merkezinin komisyon ücretinin yatırılması
- Seyahat edecek olan kişiye ait olan ve aktif olarak kullanılan banka hesabının son 3 aylık dökümü ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak temin edilmesi gerekmektedir.